Facebook

 

SKOKI SPADOCHRONOWE DLA KAŻDEGO

Skoki tandemowe są wykonywane z wysokości od 3000 do 4000 m (zależnie od lotniska), co zapewnia 35-50 sekund swobodnego opadania z prędkością niemal 200km/h.
 

Zostaniesz ubrany w specjalną uprząż, którą doświadczony instruktor spadochronowy podczepi do własnej.
 

Przyjemność, jaką odczujesz podczas spadania jest prawie identyczna z doznaniami, jakie mają skoczkowie spadochronowi wykonujący samodzielnie skoki. Różnica polega na tym, że skok jest kontrolowany przez doświadczonego tandem-pilota.
 

Otwarcie spadochronu głównego następuje na wysokości 1700 metrów i od tej chwili szybowanie na otwartej czaszy trwa około 7 min. W tym czasie pasażer może sterować spadochronem do wysokości 500 metrów, po czym oddaje sterówki pilotowi tandemu. Przed skokiem tandemowym przejdziesz 15 minutowe przeszkolenie. Trening naziemny obejmuje zachowanie i czynności niezbędne podczas lotu samolotem, ułożenie ciała w trakcie spadania, jak również wszystkie sygnały potrzebne do komunikacji w czasie lotu na spadochronie i podczas lądowania. Do tego typów skoków używamy najbardziej zaawansowanych technologicznie systemów spadochronowych. Para tandemowa jest dodatkowo zabezpieczona elektronicznym urządzeniem, które w sytuacji niebezpiecznej potrafi samo otworzyć spadochron.
 

Istnieje możliwość uwieńczenia Twojego skoku tandemowego na fotografii cyfrowej oraz specjalnie dla Ciebie zmontowanym filmie w formie teledysku na płytce DVD. Z pewnością stanowić to będzie niekonwencjonalną pamiątkę dla Ciebie, Twoich bliskich czy znajomych.

 

Pytania i odpowiedzi dotyczące skoku spadochronowego w tandemie:


1. Jak zrobić rezerwację?
Odpowiedź: Aby wykonać rezerwację terminu skoku należy wypełnić formularz znajdujący się w lewym górnym rogu naszej strony (kliknij REZERWACJA). W ciągu 48h wysyłamy informację o dostępności terminu na wskazanym przez Państwa lotnisku.
 

2. Czy rezerwacja wiąże się z jakimiś kosztami?
Odpowiedź: Szanując Państwa i nas czas wymagamy wpłatę zaliczki w wysokości 100zł.
 

3 Kiedy się dowiemy o godzinie skoku?
Odpowiedź: Nasi tandem piloci kontaktują się telefonicznie w dzień poprzedzający skok, zazwyczaj jest to piątek w godzinach popołudniowo wieczornych.
 

4. Dla czego dzwonicie tak późno?
Odpowiedź: Czekamy na wiarygodne prognozy meteorologiczne, dopiero wtedy ustalamy grafik skoków na weekend.
 

5. Kiedy odbywają się skoki.
Odpowiedź: Skaczemy w weekendy (sobota-niedziela) od godz. 9.00 do zachodu słońca.
 

6. Mam Voucher na skok co mam zrobić?
Odpowiedź: Proszę o składanie rezerwacji przez naszą stronę internetową ( zakładka rezerwacje ), wpisując w informacjach dodatkowych nr. vouchera, który znajduje się od spodu na helikopterze. Następnie proszę czekać na kontakt mailowy z naszej strony.
 

7. Napisałem do Was maila pół godziny temu dlaczego nie odpisujecie?
Odpowiedź: Otrzymujemy codziennie około 100 maili, staramy się na bieżąco odpisywać, prosimy o wyrozumiałość!
 

8. Jutro skaczę! Jak mam się ubrać?
Odpowiedź: Ubiór wygodny dostosowany do warunków atmosferycznych, buty sportowe sznurowane. Na miejscu otrzymacie od nas kombinezon, gogle.

 

 

 

 

 


Akceptuję
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Czym są cookies?

Cookies z angielska zwanymi ciasteczkami to nic innego jak niewielkie dane informatyczne zapisane w formacie tekstowym, wysyłane przez serwer www i zapisywane na urządzeniu końcowym czyli komputerze, tablecie itp.

Do czego są wykorzystywane?

Pliki cookies zawierają różnego rodzaju dane na temat użytkownika danego urządzenia odwiedzającego określoną stronę internetową. Najczęściej służą do automatycznego zapamiętywania danych użytkownika przy wielokrotnych odwiedzinach, dostosowania strony do preferencji użytkownika, optymalizacji korzystania z nich oraz anonimowych statystyk.

Możliwe rodzaje plików cookies w ramach strony

Sesyjne – ściśle związane z konkretną wizytą użytkownika na stronie.

Stałe – pozostają zapisane na urządzeniu użytkownika do czasu usunięcia ich przez niego samego lub wygasają zgodnie z konfiguracją i parametrami plików cookies.

Usunięcie plików cookies

Domyślą opcją działania wszystkich przeglądarek internetowych jest obsługa czyli zezwolenie na zapis plików cookies na dysku urządzenia. Można te ustawienie zmienić tak aby domyślną opcją było blokowanie korzystania z plików cookies. Wówczas niektóre funkcjonalności strony www mogą nie być w pełni możliwe do wykorzystania.